28 Ekim 2008 Salı

Bansko Kayak Merkez

Bansko Kayak MerkeziBulgaristan Bansko Kayak Turları Bansko Alberto Tomba Kayak Pisti
Bansko Kayak Merkezi, Bulgaristan'ın en büyük ve iddialı kayak merkezi olup 2014 Kış Olimpiyatları için onay almış, Avrupa'lı kayakçıların yeni favorisidir. Dünya şampiyonu Alberto Tomba'nın kayak yaptığı, 2600 metrede Tomba ismiyle anılan, meşhur Siyah zorluk dereceli, kayak pisti Bansko'da bulunmaktadır. Bansko 930 metre rakımlı ve Bulgaristan'ın meşhur Pirin dağlarının yamacında yer almaktadır.
Bansko Kayak ve Snowboard Pistleri
Bansko Kayak pistleri 990 ile 2600 metre arasında her zorluk derecesinde pist mevcuttur. Bunlardan en ünlüsü Alberto Tomba'dan ismini almış siyah zorluklu Tomba Pisti'dir. Toplam 13 pist bulunmakta olup, 6 Mavi, 5 Kırmızı ve 2 Siyah pist vardır. Pistler toplamda 65 km. uzunluktadır. 3 adet Chair Lift, 8 adet Drag Lift ve 1 adet Gondola lifti bulunmaktadır. Lift kapasiteleri de oldukça iyi ve saatte 14,200 kişi taşıyabilmektedir. Liftler 08:30-16:30 arası açıktır. Bansko Kayak Merkezi Aralık-Mayıs ayları arasında hizmet vermekte olup, pistlere uygun açılarda ve konumlarda yerleştirilmiş 44 adet technoalpine yapay kar makinesiyle karın yetersiz olduğu hava koşullarında bile keyifle kayak yapabilme konforunu sağlamaktadır.
Bansko diğer kayak merkezleri olan Borovets ve Pamporovo'ya nazaran daha iyi kayak olanağı, muhteşem doğası ve tarihi kasabasıyla tercih edilmektedir. Hava koşullarına bağlı olarak, bazı pistlerde 18:30-21:30 arası gece kayağı yapma imkanı olmaktadır. Snowboard'cular için de Funpark'ta zevk alabilecekleri muhteşem bir parkur bulunmaktadır. Ayrıca, çocukları ile Bansko Kayak Merkezi'ni tercih eden aileler için 4-7 yaş arası çocuklara özel Ski Oyun ve Kayak Öğrenme Parkı bulunmakta, 3 adet çocuk lifti gözetmenler tarafından hizmet vermektedir. Ders almak isteyenler de yine bu parklarda münferit olarak veya grup eğitimi olarak çocuklarına kayak öğretmeni tutabilirler.

Hiç yorum yok: