15 Ekim 2008 Çarşamba

MİAMİ


MiamiFlorida eyaletinin gözde şehirlerinden biri olan Miami, Amerika'nın diğer şehirlerinin klasik yapısına oranla farklı görüntülere ve kültürlere sahip tri-ethnic bir şehirdir. Halkın çoğunluğu 'hispanic' olarak adlandırılan Kübalılardan, Haitililer ve Karayipliler'den oluşmaktadır. Bu nedenle de Miami şehrinin yapısı bu ırkların kültürlerini ve canlılığını yansıtır.Şehirde konuşulan ağırlıklı dil İspanyolca'dır. Miami nehri etrafında kurulmuş olan şehir, mükemmel kumsalları, 24 saat yüreğinizi hoplatacak gece hayatı ve dünyaca ünlü gemi seyahatlerinin (cruise) merkezi olması gibi özelliklerinden dolayı Amerikalılar tarafından "Magic City" (Sihirli şehir) olarak isimlendirilmiştir.Amerika'daki meşhur hortumların oluştuğu yerlerden biri olan Miami'de sene boyu ortalama sıcaklık 24 derece civarındadır. Bunun yanında genelde sıcak olan Miami'de tropikal iklimin etkisi olarak bol bol yağmur yağmaktadır. Gezmek için gelenlere tavsiyemiz Ocak-Mayıs ayları arasında gelmeleri. Yaz aylarını tercih ederseniz hem bunaltıcı sıcaklar hem de ikindin yağmurlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz


Downtown Miami

Miami'nin "Farklılığın Şehri" olarak adlandırılmasına neden olan dinamik çeşitliliğin özelliklerini yansıtmaktadır. Ayrıca Downtown Miami sanatsal faaliyetlerin de merkezi olarak bilinir. Birçok sanatsal etkinliğin ve stand up komedi showlarının yer aldığı ünlü Olympia Theater bu bölgede bulunur. Biscayne bulvarı üzerindeki Freedom Tower (özgürlük kulesi) diye isimlenirilen 1924 yılında yapılmış olan gökdelen şehrin ilk gökdelenidir.

Little Haiti

Bir zamanlar Lemon City olarak anılan bölge Haitili göçmenlerin buraya gelip yerleşmesinden sonra Little Haiti adını almıştır. Karayip kültüreyle Amerikan ruhunun esintilerini taşıyan bölgede egzotik mimarisiyle ünlü Carribbean Market Place adlı alışveriş merkezi görülmeye değer yerlendendir.




Yılın her günü parıldayan bu bölge beyaz kumlu sahilleri, masmavi denizi ve ünlülerin takıldığı neon ışıklı birbirinden farklı gece kulüpleriyle insanı adeta büyüleyen bir yerdir. Miami Beach'in batı köşesinde bulunan Palm, Star ve Hibiscus adaları birçok ünlü sanatçının lüks içinde yaşamlarını sürdürdüğü evlerinin bulunduğu küçük adalardır. Ayrıca Miami Beach, her tür ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz alışveriş mağazaları sayesinde hem tatil hem de alışveriş düşünenler için ideal bir yerdır.

South Beach

Bu bölgede ilk dikkatiniz çekecek şey birbiriden renkli, değişik mimarili binalardır. Sanatın bina mimarisine nasıl yansıdığını merak edenler için 800'den fazla binasıyla South Beach görülmeye değer bir mekandır. Son yıllarda Miami'da en çok ve en çabuk büyüyen bölgedir. Yolunuz buraya düşerse sahilde ilginç insanların dolaştığı ve birbirinden değişik kafelerin, barların yer aldığı Ocean Drive'da bir yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin.

Little Havana

Küba'yı görmek için oraya kadar gitmenize hiç gerek yok. Downtown Miami'nin hemen batısında yer alan Little Havana Küba'nın küçük bir kopyasıdır. Sokaklar, caddeler, evler kısaca her yer Küba'nın esintilerini taşımaktadır. Her yıl Mart ayında bu bölgede düzenlenen ve yaklaşık bir milyon kişinin katıldığı Calle Ocho festivali Kübalılar'in geleneklerine sadık kaldıklarını gösterdikleri bir festivaldir.

Coconut Grove

Miami'nin birçok yeri gibi kendine özgü renkliliği ve canlılığı olan bu bölge yıl boyu değişik festivallere ev sahipliği yapmaktadır. Bölgede bulunan Miami Museum of Science and Space bilime ve uzaya merakı olanlar için bulunmaz bir yerdir. Kaliteli restoranların ve barların yer aldığı bölge aynı zamanda çok büyük iki adet alışveriş merkeziyle de ünlüdür.

Coral Gables

Ağaçlarla çevrili caddeleri, birbirinden güzel bitkilerin bulunduğu parkları ve fıskiyeli havuzlarıyla adeta Venedik'i anımsatan Coral Gables yerel halkı tarafından "City Beautiful" (Güzel Şehir) olarak da bilinir. Bu bölgede özellikiği bozulmadan korunmuş birçok tarihi bina bulunmaktadır. Akdeniz esintilerini yansıtan bölgede Miami'nin en eski üniversitesi olan University of Miami bulunur. Hemen üniversitenin yanında yer alan Lowe Art Museum (Lowe Sanat Müzesi) yerli ve yabancı birçok sanatçının eserlerinin sergilendiği görülmeye değer bir müzedir. Akdeniz mimarisinin özelliklerini yansıtan Venetian Pool (Venetian Havuzu), Biltmore Hotel ve Douglas Road Entrance da bölgedeki görülmeye değer diğer yerler arasındadır. Gerek servisleri gerekse yemek çeşitleri açısından birinci sınıf sayılabilecek birçok restoran damak zevkine düşkünlere hizmet vermektedir.

West Miami

Miami International hava alanı bu bölgede bulunmaktadır. Her yıl Miami Dade County Fuarı, Yıllık Bahar Festivali gibi çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Tamiami Parkı bu bölgede bulunan görülmeye değer bir yerdir.

Key Biscayne

Miami'nin en güney ucunda bulunan Key Biscayne'de beyaz kumlu sahillerin yanı sıra bisiklet ve doğa turları yapabileceğiniz Crandon Park ve Bill Baggs Cape Florida State Recreation Park isimli iki büyük park bulunmaktadır. Ayrıca Crandon Park içinde yediden yetmişe herkesin ilgisini çeken yunus ve katil balinaların şovlarıyla değişik balık türlerini görebileceğiniz Miami Seaquarium bulunmaktadır.

Hiç yorum yok: